Geboren te Kerkrade in 1944, mijn vader was een Fries en mijn moeder kwam uit Kerkrade. Mijn jeugd was goed, ik las veel en tekende graag. Na de MULO ben ik gaan werken en heb een opleiding tot schoonheidsspecialiste gedaan. In 1970 zijn we getrouwd en zijn we in Brabant gaan wonen. We hebben 3 kinderen en 5 kleinkinderen.

Ik ben steeds blijven tekenen en toen ik er de ruimte voor kreeg is deze hobby uitgegroeid. Na een tekencursus bij de Terp en een 12 jarige begeleiding van Wivine Vervaeke (kunstenares in Waalwijk), had ik mijn eigen stijl gevonden en durfde te gaan exposeren.Het heeft mij veel gebracht, ik schilderde altijd vanuit mijn gevoel, met veel kleur en durf. 

Veel van mijn werken zijn aangekocht door particulieren, maar ook grote bedrijven, zoals ISES Int. In Zaltbommel, DMG groep Mandemakers in Waalwijk en de Gemeente Waalwijk hebben heel wat werken van mij aangekocht, en daar ben ik trots op. In 2010 hebben Jo en ik de Kunstgroep UNIQUE opgericht, we hebben een aantal kunstenaars benaderd om samen met ons naar buiten te treden, en met succes, vele exposities zijn gevolgd, op diverse mooie locaties. In 2015 (ik was toen 70 geworden) heb ik, samen met Kunstgroep Unique mijn laatste expositie in het Oude Stadhuis van Waalwijk gehouden, het was een heel  groot succes !!! 

Voor meer informatie zie deze website www.wijnextra.nl of mail mij op marliesenjo@ziggo.nl of bel 0653946555.

 

Schilderijen Marlies Leufkens

© 2018 - 2022 Wijnextra | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel