zzz

WIT SEIZOEN: SAUVIGNON BLANC VS. CHARDONNAY

De temperaturen stijgen en de vraag naar witte wijnen neemt toe. Welke te kiezen? Voor welke gelegenheid? Verschillen tussen de ene soort of de andere. In dit artikel geven we je enkele aanbevelingen:

 

Sauvignon Blanc:

Gezien het feit dat de Sauvignon Blanc-wijn een groenachtig gele kleur heeft, zijn de belangrijkste aroma's tussen grapefruit, limoen, passievrucht, mango en hints van asperges.  

 

Gelegenheden om een ​​Sauvignon Blanc-wijn te proeven: 

  1. Voorgerecht: het is een uitstekende aanvulling op een aperitief met droge kazen zoals een Grana Padano, Parmezaanse kaas, asperges gewikkeld in Serranoham, ceviches, machas à la parmezaanse kaas, garnalen, gekke mayo, enz.
  2. Hoofdgerechten: als hoofdgerecht vergezellen ze rotsvis met zeevruchtensaus, over het algemeen witvis. 
  3. Desserts: frambozen meringue cake, Lima zucht en chocolaatjes - bijvoorbeeld - passen goed bij Sauvignon Blanc. Het hangt natuurlijk allemaal af van de smaak, maar de frisheid en zuurgraad begeleiden en moduleren heel goed met zoete desserts.  
 

Chardonnay:

Het wordt gekenmerkt door een intense gelige kleur voor het oog, met een lagere zuurgraad dan Sauvignon Blanc. In de neus tonen van wit fruit zoals ananas, perziken en rijpe mango, peer, amandelen, witte bloemen.

Gelegenheden om een ​​Chardonnay-wijn te proeven:

  1. Voorgerecht: ideaal voor belegen kazen, roquefort, gruyere etc. gedroogd fruit en dadels. Ceviche van zalm en zeevruchten.
  2. Hoofdgerechten: gerookte en gegrilde vis, zalm in alle formaten, tonijntaart, lolly, jaiva-taart. Witte vis zoals Southern Heek, Albacore, pasta met zeevruchtensaus, pesto. Gevogelte, erwtenkip, kalkoen.
  3. Desserts: vers fruit, sorbets, appeltaart, strudel, etc.

 

Maak kennis met onze witte wijnen uit Chili van Montes en uit Argentinië van Kaiken ...

 

Bestel je eigen wijnetiket!

wijn glazen AKTIE!

Curiosa

© 2018 - 2020 Wijnextra | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel